NEWSLETTER | KONTAKT


           
 

< návrat zpět

10.4.2017 - Projekt "Cesta pro mladé", Projekt "Vzdělávání praxí"

 

Poskytněte praxi a získejte posilu do týmu

Fond dalšího vzdělávání, státní příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí, je realizátorem projektů, díky nimž mohou firmy a podnikatelé získat posilu do týmu a poskytnout zájemcům praxi v reálném firemním prostředí.

Projekt Cesta pro mladé

Cesta pro mladé propojuje studenty a firmy formou stáže a je určena na jedné straně studentům a na druhé straně firmám, které tak mohou získat mladou krev do týmu, inovativní nápady mladých studentů a finanční kompenzaci nákladů spojených s mentorováním stážisty. Její výše závisí na pozici, na kterou firma vypíše stáž a celkové délce stáže.

Jako poskytovatelé stáže se mohou zapojit organizace z komerční, veřejné i neziskové sféry. Do Cesty pro mladé se za první rok zapojilo téměř 2000 firem a každým dnem přibývají další. Ve firmách studenti pod vedením zkušeného mentora rozvíjejí své odborné dovednosti v oboru, který studují. Praxe přímo ve firmě je v rozmezí 80 – 240 hodin a na tom, zda je absolvují během 1–6 měsíců, se student sám domluví s poskytovatelem stáže. Více informací o našem projektu zjistíte na stránkách cestapromlade.cz. Najdete tam i kontakty na naše regionální pracovníky, kteří vám rádi s čímkoliv poradí a s nimiž se také můžete domluvit na konkrétní spolupráci.

Kontakt

Ing. Marie Trčková

manažerka pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj

Stáže s Cestou pro mladé

tř. Kosmonautů 1151/6C

779 00 Olomouc

+420 608 224 094

marie.trckova@fdv.cz

 

Projekt Vzdělávání praxí

Projekt Vzdělávání praxí pomáhá při návratu na trh práce. Osobám nezaměstnaným a rodičům na/po rodičovské dovolené umožňuje získat znalosti o nových pracovních postupech a technologiích. Zapojit se do projektu mohou také osoby s nízkou kvalifikací, osoby starší 50 let nebo absolventi evidovaní na Úřadu práce a prostřednictvím vzdělávání praxí si osvojit praktické znalosti, které jsou nezbytné pro výkon práce. Účast v projektu není nijak zpoplatněna, naopak přináší jak účastníkům, tak firmám řadu výhod a v neposlední řadě i úhradu finančních nákladů.

V průběhu celého projektu jsou k dispozici regionální kanceláře v krajských městech ČR, ve kterých můžete konzultovat možnosti zapojení se do projektu. Podrobné informace k projektu se dočtete na webových stránkách www.vzdelavanipraxi.cz a aktuality nejen o vzdělávání praxí můžete sledovat na našem Facebooku.

Vzdělávání praxí i Cesta pro mladé navazují na předchozí úspěšné projekty realizované Fondem dalšího vzdělávání. Všechny projekty se setkaly s nemalým zájmem ze strany uchazečů i poskytovatelů a více než 90 % zúčastněných hodnotilo absolvovanou stáž jako velmi přínosnou. Jsme rádi, že se řada poskytovatelů zapojuje do projektů opakovaně, což svědčí o smysluplnosti projektů a jejich přínosech.

 

Kontakt

Mgr. Tomáš Odstrčil

manažer pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj

Vzdělávání praxí

Poděbradova 1223/61b

702 00 Ostrava

+420 770 102 818

tomas.odstrcil@fdv.cz

 

Projekty Cesta pro mladé (CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_123/0002762)  a Vzdělávání praxí (CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_123/0002761)  jsou financovány z ESF prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a ze státního rozpočtu.


 





PARTNEŘI

















  HK V KARVINÉ  |   PROJEKTY A MEMORANDUM  |   FOTOGRAFIE Z AKCÍ  |   KONTAKT  |   KHK MSK  |  
KE STAŽENÍ  |   ARCHÍVNÍ PŘÍSPĚVKY  |   ARCHÍVNÍ FOTOGALERIE  |   HK ČR